Forside » Dating » Casual dating

Casual dating

Opret profil
Casual dating er at gå ud med en person, der interesserer dig uden forventninger om at tage daten til det næste trin.

Hvis casual dating er det eneste du vil have, er der intet galt med det. Det handler simpelthen om at sikre, at du holder dine muligheder åbne. Du er på banen for at finde ud af, hvad du vil have.

I modsætning til hvad mange mennesker tror, handler casual dating ikke altid om sex. I går ud, spiser eller får nogle drinks. Det er ikke kun sex.

I nogle tilfælde søger folk efter venner med fordele online dating kan være tricky når det handler om at beskrive sine ønsker.


To personer har en casual date.

Hvornår startede casual dating?

Idéen med, at man har uforpligtende forhold og dater på andre præmisser end tidligere, hvor dating var langt mere seriøst, og hvor målet var at indgå i et ægteskab hurtigst muligt, opstår med Scor.dk,

På den måde starter Casual dating egentlig, da portalen Scor.dk kommer frem i 1998.

Rigtigt mange, som forsøger for hårdt at få en kæreste på diverse datingportaler, oplever problemer. 

Netatingen resulterer simpelthen i fiasko frem for succes. Dates bliver problematiske, fordi den ene part har en forestilling om, at daten skal føre til noget bestemt.


Hvad er casual dating?

Casual dating er et udtryk for, at man ikke ønsker en fastlagt måde at date på. Det er samtidig en ideologi inden for singlekulturen, som handler om, at det faktisk ikke er så slemt at være single. 

At være single eller blive single efter et forhold. Det er en tilstand, som godt kan være længerevarende, og det er ikke en sygdom. 

Efter et langt forhold eller ægteskab er mange modne mennesker usikre på hvordan dating foregår i dag. Det kan være deres sidste date var før internettet blev alles eje.

Senior dating, swinger dating og kristen dating kan virke uoverskueligt og fremmed. Men der er mange voksne der dater. Her er Casual dating er den perfekte måde for åbent sindede voksne 

Det er en måde at komme i diskret kontakt med dem, som også er med på tidsånden. Det handler om at udleve ukomplicerede, uforpligtende, men stadig indholdsrige forhold til glæde for alle og uden at skade nogen.


Ud over hyggelige stunder og samtaler med et menneske, der kunne blive en god ven, så er casual dating også en måde at lære sig selv at kende seksuelt på. Hvad var det egentlig, jeg har lyst til.

Datingformen kan give dig et kick, gøre dig mere sprudlende. Du kan finde den bedste udgave af dig selv.

Er du typen som elsker at møde nye mennesker og nyder at finde ud af hvad det kan blive til, så er casual dating lige dig.

Det er vigtigt at man finder frem til en dating side som man føler sig godt tilpas med og dette kan du kun opnå ved at prøve dig frem. 

Hvor du føler dig bedst tilpas afhænger af forskellige faktorer, såsom din alder, dine præferencer, og dit ønskede anonymitetsniveau.


Der er mange sites der tilbyder gratis dating. Det er samtidig muligt at opnå fordele ved at betale for en vip profil. Vær opmærksom på om den er hjemmehørende i Danmark eller ej. 

Hvis du ikke lige er til at gå ud med en fremmed uden at have talt med vedkommende først, så kan speed dating være en måde at se dine dates an på.

Det kræver at du forbereder dig og har lyst til at møde flere potentielle dates på en aften. Husk at tage noter så du ikke glemmer den date du helst vil mødes med igen.

Speed dating har egne sites hvor du kan tilmelde dig og deltage i events. Der er også andre typer dating og sex forums, som er specifikt henvendt til nogle mennesker. Du finder mere om disse i vores sex ordbog.


Dating og casual dating er ikke forbeholdt en bestemt alder eller køn. Der findes sites for alles seksualitet og aldre. Vær ikke bange for at springe ud i at date.

Der er sites for modne datere, langt de fleste har ikke restriktioner på øvre alder, mens der er sites der har en minimums alder.

Dating for unge er online og i apps. Hvis der er en alders grænse for hvornår man kan kalde sig ung er de fleste dating sites enige om at unge er under 35.

Nogle mener at det er 30, men det er helt op til dig at vurdere om du er ung, eller ung nok til at date på et site for de unge.