Forside » Dating » Sugardating

Sugardating

Sugardating er en form for gensidigt fordelagtigt forhold, der handler om respekt mindst lige så meget som det handler om tiltrækning.

Hvad er sugardating? Det er et forhold, hvor en ældre person giver gaver i form af for eksempel dyre middage, rejser, eksklusive varer og lignende, til en yngre person. Den yngre person tilbyder til gengæld nærvær og intimitet. Intimiteten er typisk, men ikke nødvendigvis, seksuel. 

Den ældre person kaldes en sugarmama, når det er en kvinde, og en sugardaddy, når det er en mand. Den yngre person kaldes en sugarbabe, når det er en kvinde, og en boytoy, når det er en mand.

Sugardating betyder, at giveren ikke kan forvente en specifik modydelse og ikke har ret til den. Han eller hun kan blot håbe på, at modtageren af gaven har lyst til at forære en gave tilbage. 

Sex og intimitet er noget, man skal gøre sig fortjent til ved at behandle kvinden/manden godt, både socialt, emotionelt og materielt, men man er aldrig sikret adgang til hans/hendes krop, uanset de ydelser han/hun modtager.


Hvad er en Sugar Daddy?

Hvad er en sugardaddy? En Sugarddady er en mand, som forsørger enten en kvinde eller en mand med finansielle goder, såsom penge, gaver eller andre materialer for personens selskab.

Det kan involverer sex eller blot for personens intimitet.


Hvorfor sugardating?

Det er netop denne forkælelse der tiltrækker, tanken om og trangen til at have en livsstil langt over det der er forventeligt for en ung person. Rejser og dyre middage, luksus i form af dyre ting eller tøj. Det er fristende at få det hele stillet i udsigt for – samvær, måske sex. 

At have symboler på succes, de dyre ting uden at skulle betale for dem giver på kort sigt status og en form for lykkefølelse. Mange unge ser ikke sugardating som andet end et forhold mellem en ung og en ældre person. Det er kun gaver vi får, så det er ikke prostitution. 

For sugardating i danmark er online dating et vigtigt medie. Det er her de finder den perfekte date. Lige den sugardaddy eller sugarmamma de har ledt efter. Lige som i al anden dating er kemien vigtig mellem parterne. Hvis der ikke er en form for kemi kan der heller ikke komme den intimitet og nærhed som er det afgørende i forholdet.

Der er langt flest sugardaddies og sugarbabes. Det har altid været mere socialt acceptabelt at en ældre mand har en ung partner end at en ældre kvinde har en ung parter. Sugardating som mand er en beskeden del af alle sugardaters. Boytoys udgør kun ca 5 % af alle sugardaters.

Der findes flere online dating sider for dem der vil have sugardates. De kunne også gå for at være sexdates da det ofte er sex der er modydelsen til en gave.

Modtagerne af gaverne dater på denne måde i lang tid, andre i kort tid. Det er ikke alle der finder det attraktivt i længden. Andre bliver afhængige af at have de luksusvarer og goder der følger med uden at tænke på konsekvenserne af det de laver.


Er sugardating ulovligt?

Det er ikke ulovligt at sugardate selvom det har været fremstillet i pressen som en form for prostitution og mange tager afstand fra det. Ligeledes er der mange der forsvarer de unges ret til at modtage gaver fra en glad giver. 

Det er ofte modydelsens natur der ligger op til diskussion om det er prostitution eller ej. For er det sugardating at invitere en date på pizza eller er det først hvis det er på en hypet restaurant med vinmenu. 

Er det aldersforskellen der er afgørende for om det er et sugar forhold eller er det forskellen i økonomisk formåen der spiller ind. Eller er det begge dele der skal være tilstede for at forholdet er et sugarforhold i stedet for et almindeligt forhold mellem en ung og en ældre person.

Hvornår er man for gammel til at være sugarbabe og boytoy? Det er svært at sige med tal, det er måske mere hvordan den unge ser ud og opfører sig. Langt de fleste unge er fra 18 år og til sidst i 20’erne. Der er ikke mange sugarbabes over 30. Det kan skyldes at de fleste begynder at tænke på mere seriøse forhold og at få børn. Sugardating som den yngre part er for manges vedkommende ikke foreneligt med familie og små børn. 

Småbørrn er et overstået kapitel for sugardaddy og sugarmamma de har ikke de samme begrænsninger som de unge har. De unge bliver ældre og dermed mister de tiltrækningen i sugarverdenen. Indtil de måske vender tilbage som daddy eller mamma.


Hvordan er sugardating

Det er et forhold med gaver og ydelser. Hvor alder og erfaring giver daddy/mamma mulighed for at forkæle sugarbabe/boytoy. Der er flere online tjenester der har specialiseret sig i sugardating og har tips til sugardating og kan give idéer til en god profiltekst til sugardating.


Konsekvenser af sugardating

Det kan være svært at affinde sig med et almindeligt job og færre rejser og luksus ting når tiden til at sugardate er forbi. Det kan være en svær overgang for nogle. Simpelthen fordi det er blevet en vane at have adgang til luksus og goder som de ikke længere har råd til. Mange unge stopper når de finder en jævnaldrende kæreste. 

Det er lidt lettere at være sugardaddy/mamma for der er altid en ny der gerne vil forkæles. Så længe der er noget at give til de unge vil der være en der står på spring for at overtage pladsen som sugarbabe eller boytoy. 

Mange der har erfaring med sugardating fordi de selv har været en del af miljøet tager afstand fra det efterfølgende. Det kan i yderste konsekvens være sugardatingens pris: At den unge kan få problemer med at føle samhørighed med en kæreste.


Opret profil

Notifikationer

Ingen notifikationer